Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczniaki w cieście cebulowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczniaki 10
pieprz
sól
olej
mąka pszenna 1/2 szklanki
jaja 2
cebula 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Boczniaki w cieście cebulowym

Boczniaki pod odcięciu twardych części opłukać, posolić, oprószyć pieprzem i odstawić na 20 min. Jaja wymieszać z mąką i startą cebulą, posolić. Grzyby panierować w przygotowanym cieście, smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Dosmażyć pod przykryciem ok. 10 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak