Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dynia po amatorsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 1 kg
masło 2 łyżki
koncentrat pomidorowy 5 łyżek
natka pietruszki
sól
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Dynia po amatorsku

Dynie myjemy , potem obrać z twardej skórki usunąć pestki a miąższ pokroić w kostkę i to zalewamy niedużą ilością wody , osolonej z dodatkiem cukru i gotujemy 5 minut pod przykryciem , następnie odcedzamy i łączymy z koncentratem pomidorowym , posiekaną natką i dusimy do miękkości ciągle mieszając

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 14.09.2013 18:27
Bardzo lubię dynię
Bernadeta 14.09.2013 10:08
ciekawy pomysł
magical66 04.09.2011 14:55
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak