Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jablko w cieście francuskim

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie
jabka 6 szt
cynamon
żółtko1 1
cukier
sezam

Przepis i sposób przygotowania na: Jablko w cieście francuskim

Ciasto francuskie dzielimy na 6-8 kawałków takiej samej wielkości, Jabłka obieramy ze skórki, kroimy na ćwiartki i wykrawamy z nich gniazda na sienne. Na środku każdego kawałka ciasta kładziemy po 2 cząstki jablka dajemy szczypte cukru i nieco cynamonu. Przeciwległe boki ciasta sklejamy ze sobą. Góre ciasta francuskiego smarujemy rozbełtanym jajkiem i posypujemy sezamem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 10.07.2012 19:55
pysznosci
Kuchareczka2 04.06.2012 16:22
smakowite
Katarzyna59 17.05.2012 10:27
apetyczne
Emilia21 19.04.2012 17:22
mmmm
Emilia21 19.04.2012 17:22
mmmm
Renia1 15.09.2011 10:57
uwielbiam francuskie rozmaitości
Magdalena/26Mooi 04.09.2011 17:29
pewnie smaczne
Katarzyna/kate1980 02.09.2011 22:19
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak