Zielona fasolka szparagowa na kwaśno :

Zielona fasolka szparagowa na kwaśno :

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 2 garści zielonej fasolki szparagowej

  • sól

  • 1 mały listek laurowy

  • 1 goździk

  • 1 łyżka cukru

  • 1 łyżka masła

  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • pieprz czarny ziarnisty

    3 ziarna
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolkę oczyścić i gotować w osolonym wrzątku z listkiem laurowym , goździkiem , pieprzem ziarnistym przez 20 minut. Odcedzić - usunąć liść laurowy i ziele angielskie .Dodać do garnka masło, sok z cytryny, cukier , masło - mieszając delikatnie dusić 5 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Mariposas

27.09.2011 17:49
pycha

Smakosz6

19.09.2010 23:25
mniam- zielono mi;)

Babciagramolka

14.09.2010 07:59
Zgłaszam naruszenie regulaminu- 4 zdjęcia dostawione do mojego przepisu nie przedstawiają mojej potrawy - to zupełnie inna fasolka .Proszę o usunięcie

ZEWA

15.08.2010 19:41
Uwielbiam fasolkę, ale zawsze jadłam tradycyjnie z bułka tartą i masełkiem.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat