Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielona fasolka szparagowa na kwaśno :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

2 garści zielonej fasolki szparagowej
sól
1 mały listek laurowy
1 goździk
1 łyżka cukru
1 łyżka masła
sok z cytryny 2 łyżki
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 3 ziarna

Przepis i sposób przygotowania na: Zielona fasolka szparagowa na kwaśno :

Fasolkę oczyścić i gotować w osolonym wrzątku z listkiem laurowym , goździkiem , pieprzem ziarnistym przez 20 minut. Odcedzić - usunąć liść laurowy i ziele angielskie .Dodać do garnka masło, sok z cytryny, cukier , masło - mieszając delikatnie dusić 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mariposas 27.09.2011 17:49
pycha
Smakosz6 19.09.2010 23:25
mniam- zielono mi;)
Babciagramolka 14.09.2010 07:59
Zgłaszam naruszenie regulaminu- 4 zdjęcia dostawione do mojego przepisu nie przedstawiają mojej potrawy - to zupełnie inna fasolka .Proszę o usunięcie
ZEWA 15.08.2010 19:41
Uwielbiam fasolkę, ale zawsze jadłam tradycyjnie z bułka tartą i masełkiem.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak