Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos włoski z pomidorów do spagetii

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidory 4 szt
olej 3 łyżki
boczek 8 dkg
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
papryka mielona 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: sos włoski z pomidorów do spagetii

Boczek drobno kroimy wrzucamy na rozgrzany olej lekko rumienimy. Dodajemy pokrojoną cebulę i czosnek, gdy nieco zmięknie. Pomidory obieramy ze skórki i usuwamy pestki,dodajemy do boczku,Wszystko razem mieszamy,przykrywamy i na wolnym ogniu dusimy, do momentu aż pomidory,częściowo się rozgotują. Sos doprawiamy solą i papryką.Sos musi być gęsty więc dobrze jest go trochę pogotować bez przykrycia aby odparował.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fictor123 26.08.2012 19:38
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak