Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

naleśniki zapiekane z jeżynami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 250 ml
mąka 300 g
jajko 2 sztuki
sól do smaku
woda letnia 100 ml
jeżyny do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: naleśniki zapiekane z jeżynami

Wyrabiamy tradycyjne ciasto naleśnikowe. Smażymy naleśniki. jeżyny przebieramy, płuczemy. Dajemy jako farsz do naleśników(dosładzamy wg uznania)- które składamy w trójkąty. Na patelni rozgrzewamy masło. Kładziemy naleśniki i podpiekamy na malutkim ogniu. Podajemy ze śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak