Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ogórki konserwowe z kolendrą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki 3 kg
woda 8 szklanek
ocet 10 % 2 i pół szklanki
cukier 3 łyżki
sól 3 łyżki
czosnek 6 ząbków
kolendra do smaku
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
ziele angielskie do smaku
koper świeży do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: ogórki konserwowe z kolendrą

Ogórki płuczemy, układamy w słoikach, na przemian z czosnkiem i przyprawami. Wodę gotujemy z octem, cukrem i solą. Zalewę wlewamy do słoików- pozostawiając kilka centymetrów wolnej przestrzeni od góry . Pasteryzujemy ok 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 02.09.2011 22:26
też dodaję kolendrę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak