Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakłażany w śmietanie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tłuszcz 100 g
mąka 4 łyżki
ser żółty 50 g
śmietana 1\\2 szklanki
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
koperek
pieprz
sól
bakłażan

Przepis i sposób przygotowania na: Bakłażany w śmietanie

Bakłażany najpierw umyć potem ściąć czubki i pokroić w plasterki, potem posypujemy je solą i pieprzem i w taki sposób pozostawiamy je na godzinę po godzinie posypujemy je mąka i smażymy je na silnie rozgrzanym tłuszczu, po usmażeniu układamy je w naczyniu najlepiej płaskim i polewamy śmietaną połączoną z koncentratem i posiekanym koperkiem , doprawiamy i wstawiamy do piekarnika . Zapiekamy w gorącym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 19.09.2012 09:43
nie robiłam
annagebalska 05.09.2012 09:58
pyszne
Zoso 13.07.2012 20:31
smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak