Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ponczowe babeczki z owocami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 50 dag
drożdże 6 dag
jajko 4
mleko 200 ml
cukier 8 dag
cukier waniliowy
masło 10 dag
bita śmietana 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Ponczowe babeczki z owocami

Na poncz: 1 szklanka wody, pół szklanki rumu, 1 cytryna, 10 dag cukru. Rozetrzeć drożdże z cukrem. Masło utrzeć z żółtkami i cukrem. Piec ok. 45 minut w 180 stopni C. Zrobić poncz, dodać rum i wymieszać go z ponczem, nasączyć ciastka. Na wierzch położyć bitą śmietanę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak