Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasta z bobu

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bób 1 kg
koperek 1/2 pęczka
czosnek 2 ząbki
masło 1 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: pasta z bobu

Umyty bób zalewamy wodą dodajemy przekrojone żabki czosnku i gotujemy 20 min na początku na małym ogniu doprowadzając do wrzenia a następnie na małym.Kiedy zaczyna być miękki solimy i dodajemy umyty koperek.Odcedzamy lekko studzimy obieramy ze skórki i tłuczemy z łyżką masła doprawiając do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

calliope 21.05.2012 08:07
pychotka :)
Krystyna32 28.11.2011 00:10
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak