Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 500 gram
cebula 1 sztuka
marchewka 1 sztuka
kasza jęczmienna 2 garsztki
bulion 2 litry
jogurt naturalny 200 ml
sól do smaku
pieprz do smaku
kucharek w płynie do smaku
zielenina do dekoracji
masło 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa

Kroki postępowania

1
Cebule obieramy i kroimy w kostkę. Marchewkę również obieramy i kroimy. Na roztopionym maśle podsmażamy cebule , dodajemy marchewkę . I smażymy ok 4 minut.
Krok 1 - Zupa pieczarkowa foto
2
Pieczarki myjemy, kroimy w pół plasterki. Dodajemy do marchewki i cebuli, dusimy 10 minut.
Krok 2 - Zupa pieczarkowa foto
3
Następnie pieczarki zalewamy bulionem, i doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy kaszę i mieszamy.Gotujemy do momentu kiedy kasza będzie miękka.
Krok 3 - Zupa pieczarkowa foto
4
Dodajemy jogurt i doprawiamy do smaku.
Krok 4 - Zupa pieczarkowa foto
5
Następnie zupę porcjujemy, posypujemy zieleniną.
Krok 5 - Zupa pieczarkowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 02.09.2011 16:59
lubię zupki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak