Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa czekoladowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 4 szklanki
czekolada mleczna 1 tabliczka
jajko 2 szt
miód 3 łyżki
rum 25 ml
sok z cytryny 1 łyżka
orzechy 4 rozdrobnione

Przepis i sposób przygotowania na: zupa czekoladowa

Do rondelka kruszymy czekoladę dodajemy niewielką ilość mleka i podgrzewamy na małym ogniu aż czekolada się rozpuści,następnie dodajemy pozostałe mleko i mieszając podgrzewamy.Żółtka ucieramy z miodem hartujemy i wlewamy do gorącego mleka,zdejmujemy z ognia dodajemy rum i odstawiamy do schłodzenia.Przed podaniem posypujemy orzechami.Można dodać gałkę lodów waniliowych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 28.11.2011 00:11
super
Tomasz17 12.10.2011 19:16
ciekaw jestem jak to smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak