Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

marchewka klarowana

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchew 3 sztuki
bulion do smaku
masło do smaku
pietruszka zielona do smaku
sól do smaku do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: marchewka klarowana

Marchew obrać ugotować na półtwardo w osolonej wodzie pól na pól z bulionem. Następnie pokroić ją w kostkę. Pietruszkę opłukać, posiekać. Dużą ilość masła rozpuścić w rondelku, wrzucić do niego pokrojoną marchewkę. Podsmażać aż marchewka zmięknie. Dodać pietruszkę. Przyprawić pieprzem. Podawać jako surówkę do obiadu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 04.12.2011 20:09
super
Katarzyna/kate1980 26.09.2011 21:16
ciekawa
Chojłówna 02.09.2011 13:07
oczywiście. W każdym razie zdrowe:D
sylwia / sytofala 02.09.2011 12:32
To jest coś dla mojego małego marchewkożercy:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak