Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka w galaretce

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka konserwowa 5 plasterków
chrzan 1 mały słoiczek
Żelatyna wieprzowa Prymat 5 dag
bulion drobiowy 0,7 litra
majonez 3 łyżki
jajko ugotowane na twardo 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka w galaretce

Chrzan dobrze odsączamy.Jajka obieramy i trzemy na tarce.Chrzan łączymy z jajkami i majonezem,doprawiamy do smaku.Każdy plaster szynki smarujemy masą i zwijamy w rulonik.Układamy na półmisku.Żelatynę rozpuszczamy w gorącym bulionie i zalewamy szynką. Odstawiamy do stężenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina16 22.05.2012 23:53
pyszności
Dariusz8 15.12.2011 17:44
pyszna
mehia 22.06.2011 18:12
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak