Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryżówka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż paraboliczny 2 saszetka
cebula 1 szt
pęczek szczypiorku 1 szt
ogórek konserwowy 5 szt
salami 150 g
jajko 4 szt
sól 1 łyżeczka
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 2 szczypta
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 3 szczypta
chrzan 1 łyżka
majonez 3 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryżówka

Ryż ugotować na sypko z niewielką ilością soli i ostudzić.
Jajka dokładnie zmiksować i usmażyć z nich omlet.
Po przestudzeniu pokroić go na kawałki.
Ogórki pokroić w plasterki a cebulę i salami w kostkę.
Szczypiorek posiekać.
Wszystkie składniki wrzucić do miski, dodać przyprawy, chrzan i majonez i wymieszać.
W razie potrzeby jeszcze doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SylwiaMagdaSabin 15.03.2012 19:52
mmm apetyczna
SylwiaMagdaSabin 15.03.2012 19:52
mmm apetyczna
cukiereczek 14.11.2011 10:40
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak