Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ptysie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
proszek do pieczenia 1/4 łyżeczki
mąka 16 dag
margaryna 8 dag
woda 1 szklanka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: ptysie

Wodę z tłuszczem i szczyptą soli zagotować. Dodać mąkę zaparzyć, Ostudzić i wbijać po jednym jajku cały czas mieszając ,dodać proszek. Robić kuleczki.piec ok 20 minut w tem.180*C. Posypać cukrem pudrem.Polecam

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 17.07.2013 13:14
poproszę o jednego do kawki
Grazyna0211 05.06.2013 11:37
bardzo apetyczne
annagebalska 24.10.2012 12:54
pychotka
caroline1983 13.06.2012 22:44
uwielbiam je :)
ben-ka 28.02.2012 08:31
śliczne:)
misia53 03.02.2012 17:51
nigdy sama nie robiłam atak bardzo lubię ptysie
junox 05.12.2011 19:43
pyszniutko wyglądają
calliope 02.12.2011 10:21
mój ulubiony deser z dzieciństwa :)
Tika4444 25.10.2011 08:20
śliczne ptysie
BernadettaP 12.10.2011 09:31
Super- bardzo lubię domowe ptysie :-)
IKrakowianka 21.09.2011 00:22
super
rzenia15 19.09.2011 10:23
uwielbiam
Grażyna13 14.09.2011 10:48
Piękne i pyszne :)
wiola28a 11.09.2011 21:32
pyszne!
Ania67 08.09.2011 09:23
super
Kopiko1983 04.09.2011 12:01
Pycha!
adagio 02.09.2011 11:15
uwielbiam ptysie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak