Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z kapusty z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1 główka
cebula 2 sztuki
mąka 2-4 szklanki
olej 2 łyżki
pieczarki 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z kapusty z pieczarkami

Danie banalnie proste i szybkie w wykonaniu. Polecam, bo pyszne!

1. Kapustę myjemy i dzielimy na mniejsze kawałki. Gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzić.

2. Na oliwie/maśle smażymy cebulę na złocisty kolor.Dodać pieczarki i smażyć do miękkości.

3. Dodajemy cebulę i pieczarki do kapusty, wbijamy jajko, sól, pieprz oraz nieco mąki.Można dodać ulubionych ziół.

4. Wszystko miksujemy blenderem na jednolitą masę. Dodajemy mąki, aż wyrobi się ciasto do smażenia. Z wyrobionej masy robimy kotleciki, które obtaczamy na w tartej bułce i smażymy na złocisty kolor. Podajemy z warzywami. Polecam z sosem czosnkowym.

SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 26.08.2012 10:48
ciekawe
Emiliozo 09.07.2012 22:33
kiedyś je zrobię
Piotr24 06.04.2012 20:13
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak