Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka w galaretce z serem pleśniowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka konserwowa 4 plastry
serek topiony gouda 10 dag
ser pleśniowy 10 dag
Żelatyna wieprzowa Prymat 5 dag
rosół drobiowy 1|2 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka w galaretce z serem pleśniowym

Ser pleśniowy trzemy na tarce,mieszamy dokładnie z serkiem topionym na jednolitą masę.Każdy plaster szynki smarujemy masą i zwijamy w ruloniki.Żelatynę rozpuszczamy w gorącym rosole i zalewamy ruloniki.Odstawiamy do zastygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 13.08.2013 11:13
na pewno smaczna
madzialena19 03.12.2011 20:54
pyszna
MAŁY 06.01.2011 10:36
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak