Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka drobiowa z jabłkiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 500 g
jabłka 2 szt
cebula 1 szt
majeranek
mąka 4 łyżki
sól
pieprz
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka drobiowa z jabłkiem

Wątróbki wypłukać i osączyć. Mąkę wymieszać z solą, pieprzem i majerankiem. Cebulę zeszklić i przełozyć na dno innego naczynia do duszenia. Panierować wątróbkę i smażyć na średnim ogniu i ułożyć na cebulce. Na tym samym tłuszczu usmażyć na rumiano pokrojone na plastry jabłka i przykryć wątróbkę. Podlać 2-3 łyżki wody i pod przykryciem poddusić ok 5-7 min

Podawać z młodymi ziemniaczkami i sałatką z pomidorów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anulka69 06.10.2011 10:14
lubię wątróbkę
Małgorzata106 22.09.2011 20:24
super
Olaa 19.09.2011 13:59
smaczna
Olaa 19.09.2011 13:59
smaczna
Iwusia 14.09.2011 22:39
Oj tak ! to moje smaki :)
agnieszka214 09.09.2011 11:28
pyszne
Katarzyna/kate1980 02.09.2011 22:21
super zdjęcie i przepis
aguus 02.09.2011 17:22
Uwielbiam wątróbkę w połączeniu z jabłkiem:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak