Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Powidlanka

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

powidła śliwkowe 1/2 kg
woda 5 litrów
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Powidlanka

Powidła zalać gorącą wodą i gotować uważając by się nie przypaliły. Gdy powidło się dobrze rozgotuje należy je przecedzić i dodać cukru do smaku. Podawać z grzankami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 15.10.2012 08:33
a może lepeiej rozdrobnić blenderem ,będzie gęściejsza. Czy ma być taka bez owoców?
ziutula
ziutula 24.06.2012 22:35
coś jak zupa owocowa..
anisia182 08.09.2011 15:37
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak