Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowina z ziołami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rostbeft 1 kg
oliwa 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
rozmaryn 1 łyżka
masło 2 łyżki
majeranek 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowina z ziołami

Opłukane mięso obsmażamy na oliwie.Przestudzić , oprószyć solą i pieprzem. Czosnek obrać , przepuścić przez praskę , wymieszać z majerankiem i rozmarynem. Masą posmarować mięso. Ułożyć w brytfannie, posypać wiórkami masła . Wstawić do piekarnika 220 stopni , piec ok 20 minut , polewając wytwarzanym sosem. Następnie zmniejszyć temperaturę do 200 stopni i piec jeszcze polewając sosem ok 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Robert10 10.05.2011 15:09
wygląda apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak