Wołowina z ziołami

Wołowina z ziołami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rostbeft

    1 kg
  • oliwa

    2 łyżki
  • czosnek

    2 ząbki
  • rozmaryn

    1 łyżka
  • masło

    2 łyżki
  • majeranek

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Opłukane mięso obsmażamy na oliwie.Przestudzić , oprószyć solą i pieprzem. Czosnek obrać , przepuścić przez praskę , wymieszać z majerankiem i rozmarynem. Masą posmarować mięso. Ułożyć w brytfannie, posypać wiórkami masła . Wstawić do piekarnika 220 stopni , piec ok 20 minut , polewając wytwarzanym sosem. Następnie zmniejszyć temperaturę do 200 stopni i piec jeszcze polewając sosem ok 40 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Robert10

10.05.2011 15:09
wygląda apetycznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat