Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka ulubiona.

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka ulubiona.

Składniki:
* * 5 plastrów karkówki b/k
* * 1 łyżka musztardy sarepskiej
* * 1 łyżka majonezu
* * 4 łyżki oleju
* * 3 ząbki czosnku
* * 2 łyżki keczupu pikantnego
* * pieprz ziołowy i sól do smaku

Mięso opłukać i osuszyć.Każdy plaster posolić i oprószyć pieprzem ziołowym. Olej,musztardę,majonez i keczup wymieszać,dodać przeciśnięty przez praskę czosnek.Natrzeć marynatą mięso i w zamkniętym pojemniku wstawić do lodówki-najlepiej na noc. Piec w rękawie do pieczenia w 200 stopniach ok.1 godziny. Mięso jest kruche, miękkie i pyszne.Podałam z ziemniakami i mizerią z ogórków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiola28a 19.01.2012 17:24
i obiadek gotowy
Jastinka 12.10.2011 20:13
swietne
motomaniak 06.10.2011 15:58
pycha
motomaniak 06.10.2011 15:58
pycha
misia53 03.10.2011 00:21
Baaaardzo apetyczna!
Krycha53 02.09.2011 20:10
Wygląda pysznie! Wzięłam sobie do księgi i w niedzielę wypróbuję!
Misiek1 02.09.2011 17:28
Chętnie zjadłbym taki obiad... Super przepis:)
SmacznaPyza 02.09.2011 09:26
często robię karkówkę bo bardzo lubię ten gatunek mięsa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak