Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa truskawkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 2-2,5 szklanki
truskawki 30 dag
śmietana 1-2 łyżki
cukier do smaku
sok z cytryny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa truskawkowa

Truskawki umyć, odszypułkować i zmiksować. Zamiast miksera można użyć blendera. Wodę zagotować i dodać przygotowany mus truskawkowy. Doprawić do smaku cukrem i sokiem z cytryny. Na koniec gotowania dodać śmietanę. Podawać z ugotowanym makaronem. Do zupy można dodać też inne owoce, schłodzić i podawać jako chłodnik owocowy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 26.09.2011 15:14
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak