Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe racuszki

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka podwójna 1 szt
pęczek posiekanego szczypiorku 1 szt
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
sól 1/2 łyżeczka
pieprz kolorowy 3 szczypta
ketchup pikantny 2 łyżka
jajko 2 szt
sos sojow grzybowy 2 łyżka
mąka 3 łyżka
olej 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe racuszki

Pierś umyć i pokroić w sporą kostkę.
Dodać jajka, mąkę, szczypiorek i wszystkie przyprawy i wymieszać.
Na rozgrzaną patelnię wlać olej, nastepnie kłaść łyżką masę formując placuszki.
Racuszki smażyć na złoty kolor z obu stron.
Podawać je np. z ziemniakami z koperkiem i kalafiorem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 18.11.2011 08:02
Dokładnie znakomita propozycja
Misiek1 02.09.2011 17:29
Znakomita propozycja!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak