Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe kiełbaski

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone - mieszane 1/2 kg
cebula 1 sztuka
liście selera 1 gałązka
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku
Glazura:
Musztarda sarepska Prymat 7 łyżek
miód 1 łyżka
sos sojowy 1 łyżka
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe kiełbaski

Cebule, czosnek i liście selera drobno posiekać (może być przy użyciu miksera) dodać do mięsa, wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem, masę mięsną odstawić do lodówki na minimum 2 godz, aby masa dobrze się oziębiła i mięso przeszło przyprawami. W płaskiej miseczce wymieszać musztardę z miodem, sosem sojowym i gorczycą, z mięsa mokrymi dłońmi uformować malutkie kiełbaski i przy pomocy dwóch widelców maczać ja w glazurze miodowo-musztardowej (glazura jest gęsta więc bardzo dobrze pokrywa mięso). Kiełbaski ułożyć w naczyniu do zapiekania, gdyby została nam glazura polać nią kiełbaski. Zapiekać w temp.180 st. około 30min. Podawać z pieczywem i dowolną sałatką .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 05.07.2012 09:41
pyszne
caralajna 10.06.2012 08:13
fajne! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak