Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 sztuki
papryka 1/2 sztuki
marchew 2 sztuki
brokuł 1/2 sztuki
cebula 1 sztuka
masło 2-3 łyżki
bulion 1,5 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
ryż 2 woreczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z warzywami

Na patelni rozgrzać masło, dodać obraną i pokrojoną w kostkę cebulę. Zeszklić Marchew obrać, umyć i pokroić w słupki. Dodać do cebuli i podlać połową bulionu. Dusić pod przykryciem. Kapustę poszatkować. Dodać do sosu. Brokuła opłukać, podzielić na różyczki i dodać do warzyw. oprószyć vegetą. Paprykę obrać, umyć i pokroić na kawałki. Dodać do sosu. Podlać resztą bulionu i dusić do miękkości. Doprawić solą i pieprzem do smaku. podawać z ryżem ugotowanym na sypko.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak