Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa z czereśniami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 20 dag
czereśnie 20 dag
majonez 20 dag
serek homogenizowany 5 dag
sól
pieprz
sproszkowana papryka
cytryna kawałek
ryż 20 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa z czereśniami

Jabłka pokroić w kostkę. Czereśnie umyć, 5 odłożyć do dekoracji, resztę wydrylować i posiekać nożem. Ryż doprawić do smaku, zmieszać z majonezem i owocami, przełożyć do salaterki. Serek utrzeć z sokiem cytrynowym i odrobiną sproszkowanej papryki i nałożyć na sałatkę. Udekorować odłożonymi czereśniami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak