Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z kiełbasą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 50 dag
cebula 1 sztuka
cienka kiełbasa 30 dag
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
bulion 1,5 szklanki
olej 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z kiełbasą

Kapustę odcisnąć i zalać wodą. Następnie obgotować i odcedzić. Kiełbasę pokroić w półplasterki. Na patelni rozgrzać olej, przesmażyć kiełbasę dość mocno. Dodać obraną i pokrojoną w kostkę cebulę. Podlać bulionem. Dodać kapustę i posolić. Dusić do miękkości. Jeśli trzeba dodać bulionu. Dodać koncentrat pomidorowy i wszystko razem przesmażyć. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak