Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynkowe ruloniki w mielonym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 30 dag
kajzerka 1 sztuka
mleko 1 szklanka
sól do smaku
pieprz do smaku
pieczarki 15-20 sztuk
cebula 1 sztuka
masło 2 łyżki
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
olej do smażenia
szynka kilka plastrów
żółty ser kilka plastrów
żółty ser starty 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Szynkowe ruloniki w mielonym

Bułkę namoczyć w mleku. Odcisnąć. Dodać do mięsa z połową drobno pokrojonej cebuli. Wbić jajko. Doprawić solą i pieprzem. Zarobić masę. Pieczarki obrać, pokroić w drobną kostkę i przesmażyć na maśle. Dodać resztę drobno pokrojonej cebuli. Chwile smażyć. Oprószyć solą i pieprzem. Przestudzić. Dodać starty ser i wymieszać. Pieczarkowy farsz nakładać na plastry szynki i zawijać plastrami sera. Na zwilżonej dłoni rozpłaszczać mięsną masę, kłaść ruloniki i formować kotlety. Smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kejt2 02.09.2011 13:23
Pychota
sylwia / sytofala 01.09.2011 21:02
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak