Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z cielęciny

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

suszone morele 10 dag
mielone mięso z kurczak 20 dag
rozmaryn 1 łyżeczka
masło 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku
orzeszki pistacjowe 10 dag
cielęcina bez kości 1,2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z cielęciny

Cielęcinę rozkroić na płat. Morele i orzeszki posiekać, wymieszać z mielonym mięsem.Przyprawić do smaku. Masą posmarować cielęcinę , zwinąć w rulon.Natrzeć roztartym czosnkiem oraz solą i pieprzem.Odstawić na 2 godziny. Następnie ułożyć na wysmarowanej blaszce , posypać wiórkami masła. Piec 60 minut w 180 stopniach, skrapiając co parę minut wytwarzanym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak