Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kalafiorowo kapuściana

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 500 g
ziemniaki młode
kapusta 500 młoda

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kalafiorowo kapuściana

500 g kalafiora
500 g młodej kapusty
600 g młodych ziemniaków
5 młodych marchewek
1 młoda cebula
młoda zielenina: 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
2 łyżki posiekanej natki selera
2 łyżki posiekanego pora
2 łyżki posiekanego koperku
2 kości schabowe
1 łyżeczka pieprzu
1 łyżka soli
2 łyżki maggi
200 ml słodkiej śmietany 18%
3 l wody

Kości umyć, zalać zimną wodą i gotować prawie do miękkości.
Kalafiora podzielić na różyczki, cebulę i kapustę pokroić w kostkę, marchew obrać, umyć i pokroić w plasterki.
Ziemniaki obrać lub oskrobać, umyć i pokroić w kostkę.
Gdy mięso na kościach jest prawie miękkie, wyjąć je z wywaru i po ostudzeniu obrać z nich mięso.
Do wywaru wrzucić wszystkie warzywa oprócz koperku i przyprawy.
Gotować warzywa do miękkości, wrzucić mięso i gotować jeszcze chwilę.
W miarę potrzeby doprawić.
Na koniec do gotowej zupy wlać zahartowaną śmietanę.
Po nalaniu zupy na talerze posypać ją świeżym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agiatis 07.03.2012 07:28
wygląda bardzo zachęcająco;) tak świeżo:):):)
cukiereczek 18.11.2011 08:04
Lubię takie zupki
pawel6 02.09.2011 17:33
Wygląda bardzo smacznie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak