Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z zapiekanymi pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
pieczarki ok 30 dag
kiełbasa cienka ok 30 dag
masło 2 łyżki
olej 1 łyzka
sól do smaku
pieprz do smaku
cebula 1/2 sztuki
grzyby suszone 3-4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z zapiekanymi pieczarkami

Kapustę włożyć do garnka, zalać wodą i zagotować. Dodać umyte i sparzone grzyby. Na patelni rozgrzać olej i przesmażyć. Następnie do kiełbasy dodać drobno pokrojoną cebulę i wymieszać. Wszystko dodać do kapusty. Kapustę gotować do miękkości i doprawić do smaku. Pieczarki umyć, podsmażyć na maśle. Ugotowaną kapustę przełożyć na salaterkę. Na wierzchu ułożyć podsmażone pieczarki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak