Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladka z piersi kurczaka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś kurczaka 1 sztuka
żółty ser 1 plaster
natka pietruszki 1/2 peczka
jajko 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
olej do smażenia
mleko 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Roladka z piersi kurczaka

Mięso umyć, przekroić na cztery części. lekko rozbić tłuczkiem i oprószyć solą i pieprzem. Pietruszkę umyć, osączyć i drobno posiekać. Ser pokroić w słupki. Na przygotowane płaty mięsa nakładać pietruszkę i słupki sera. Całość zwinąć w roladkę. jajko roztrzepać z dodatkiem mleka i vegety. Roladki panierować w jajku i bułce. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak