Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsiki w galarecie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 40 dag
cebula 1/4 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2-3 łyżki
jajko 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
bulion 1/2 litra
Żelatyna wieprzowa Prymat 2-3 łyżeczki
kukurydza 1/2 puszki
żółty ser 5 słupków

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsiki w galarecie

Do mięsa mielonego dodać drobno pokrojoną cebulę, tartą bułkę (bułkę można zastąpić kaszą manną). Wbić jajko i doprawić do smaku solą i pieprzem. Zagnieść masę. Ser pokroić w kostkę. Masę rozpłaszczać na dłoni i nakładać pokrojony ser. Następnie formować małe klopsiki. ugotować w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej. W bulionie rozpuścić żelatynę. Odstawić do stężenia. ugotowane i wystudzone klopsiki układać na półmisku, obsypać osączoną kukurydzą i zalać tężejącą galaretką. Całość dowolnie udekorować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sylwia / sytofala 01.09.2011 20:34
bardzo ładnie podane , aż oczy chcą jeść!!!!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak