Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z jabłkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
kiełbasa cienka 30 dag
smalec 2 łyżki
jabłko 1 sztuka
cebula 1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat wg uznania
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z jabłkiem

Kapustę jeśli jest za słona lub kwaśna to wypłukać. Następnie zalać wodą i zagotować. Jabłko najlepiej o słodkim smaku pokroić i dodać do kapusty. Cebulę obrać, pokroić w piórka i dodać do kapusty razem z liściem laurowym. Na patelni rozgrzać tłuszcz, dodać pokrojoną kiełbasę i przesmażyć kiełbasę. Przesmażoną dodać do kiełbasy. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszać. Można podawać kluskami na parze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena80 14.03.2012 18:32
co za połączenie- kuchenne rewolucje :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak