Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane pomidorki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidor 2 sztuki
jajko 2 sztuki
szynka 2 plastry
ser żółty 1-2 plastry
sól do smaku
pieprz do smaku
majonez wg uznania
szczypiorek 1/2 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane pomidorki

Pomidory umyć i ściąć 1/4 lub przekroić na połowy. Wydrążyć środki, odwrócić pomidora na sicie by ociekł ze soku. Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać i pokroić w kostkę. Szynkę i ser pokroić w kostkę. Szczypiorek umyć, osuszyć i drobno pokroić. Jajka, szynkę i szczypiorek połączyć. Dodać majonez i doprawić do smaku. Wymieszać. Przygotowanym farszem napełniać pomidory. Do farszu można dodać ściętą część pomidora.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 19.12.2011 08:37
bardzo apetycznie wygląda
sylwia / sytofala 01.09.2011 20:30
wyglądają pięknie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak