Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówka w bułce

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidor 1/2 sztuki
ogórek konserwowy 1/2 sztuki
parówki cienkie 2 sztuki
papryka 1/4 sztuki
masło do smarowania
sałata kilka liści
ketchup wg uznania
bułka 2 sztuki
żółty ser starty 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Parówka w bułce

Ogórka przekroić wzdłuż na połowę. Pomidora pokroić na ćwiartki. Liście sałaty umyć i osączyć. Bułkę przekroić na połowy nie docinając do końca. Posmarować cienko masłem. Włożyć do piekarnika i opiec na chrupko. Parówki podgrzać. Bułki wyjąć z piekarnika. Do środka wlać ketchup, położyć sałatę, ciepłą parówkę, pomidora, paprykę i zasypać startym żółtym serem. Można polać ketchupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marchewka 02.09.2011 23:49
uwielbiam takie bułeczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak