Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak duszony z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś kurczaka 1 sztuka
pieczarki 15 sztuk
pomidory 1 puszka
cebula 1 sztuka
bulion 1/2 szklanki
śmietana 3 łyżki
masło 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak duszony z pieczarkami

Mięso umyć, osuszyć i pokroić w paski. Oprószyć vegetą. Na patelni rozgrzać masło, dodać mięso i przesmażyć. Pieczarki umyć i pokroić na połówki. Dodać do mięsa i chwilę smażyć. Podlać bulionem i razem dusić. Cebulę obrać, pokroić w krążki i dodać do sosu. Dodać pomidory, koncentrat i dusić ok 15 minut często mieszając. Na koniec dodać śmietanę. Doprawić solą i pieprzem. Podawać z ugotowanym na sypko ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 15.09.2011 19:17
ładnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak