Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mleczny, kremowy, pomidorowy sos do spaghetti

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 łyżki
kostka rosołowa 1
margaryna 2 łyżki
mleko 0,5 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Mleczny, kremowy, pomidorowy sos do spaghetti

Do rondelka wrzucamy kostkę rosołową, margarynę i mąkę. Rozpuszczająca się margaryna łączy wszystkie składniki w jednolitą masę. Wlewamy mleko i cały czas mieszamy aż do zagotowania. Sos powinien być leisty, jeżeli jest zbyt gęsty dolewamy mleka. Dodajemy przecier pomidorowy do uzyskania odpowiedniego smaku. (sos będzie koloru pomarańczowego). Podawać od razu z makaronem do spaghetti. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 19.03.2013 15:40
rewelacja , podoba mi się
kriso 27.09.2011 14:42
smaczne
smakoszek 05.09.2011 17:35
szybko i prosto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak