Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka w galarecie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
groszek konserwowy 1/2 puszki
bulion ok 1/2 litra
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
papryka konserwowa kilka pasków
ogórek zielony do dekoracji
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka w galarecie

Ugotować potrzebną ilość bulionu. Dodać żelatynę i dokładnie wymieszać. Odstawić do stężenia. Jajka ugotować, wystudzić, obrać i przekroić na połowy. Oprószyć solą i pieprzem. Groszek osączyć z zalewy i wyłożyć na półmisek. Układać na nim połówki jajek. Zalać tężejącą galaretką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak