Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z czerwonej kapusty

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 500 gram
jabłko 3 sztuki
cebula 2 sztuki
ocet winny 7 łyzek
olej 5 łyzek
sól do smaku
pieprz0 do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z czerwonej kapusty

Kapuste , szatkujemy, układamy w garnku, zalewamy wodą tak aby było jej troche poza kapuste i gotujemy do miekkości. następnie dokładnie odcedzamy, odciskamy i studzimy, jabłko obieramy, iścieramy na tartce o grubych oczkach , cebule kroimy w kostkę , wszystko dokladnie mięszamy, dodajemy ocet winny i olej, doprawiamy do smaku dokładnie mieszamy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak