Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pikantne kotlety z kalafiora

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1 sztuka
cebula 1 sztuka
bułka tarta pikantna do panierowania
bułka namoczona w mleku 1 bułka
pieprz do smaku
sól do smaku
jajko 2 sztuki
szczypiorek 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: pikantne kotlety z kalafiora

kalafior dzielimy na rożyczki myjemy i gotujemy w osolonej wodzie 10 minut. Szczypiorek myjemy i drobno siekamy. Bulkę odciskamy z mleka, ugotowany kalafior mielimy. Do kalafioru dodajemy bułke odcisniętą, z 5 łyzek bulki tartej, jajka, pokroiona w drobna kostke cebulkę. oraz jajka. Przyprawiamy obficie pieprzem i sola.Wyrabiamy masę . Formujemy niewielkie kotlety. Panierujemyy w bułce tartej, smazymy na zloty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak