Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z kurczaka pod pierzynką z marchewki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 5 sztuk
majonez 8 łyżek
przyprawy 0 do smaku
filet z kurczaka podwójny 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z kurczaka pod pierzynką z marchewki

Marchew ścieramy na tartce.
filety przekrawamy na pół i rozbijamy. Przyprawiamy tak jak lubimy.
Kurczaka wkładamy do naczynia żaroodpornego, smarujemy majonezem i posypujemy grubą warstwą marchewki. Pieczemy ok.30 minut w temperaturze 190 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak