Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus czekoladowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

tabliczka czekolady 1,5
śmietana 400 ml
rum 1 łyżka
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżka
cukier puder 3 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Mus czekoladowy

Tabliczkę czekolady rozpuścić, dodać śmietanę, schłodzić, żelatynę namoczyć w małej ilości wody, rozpuścić, ostudzić. Do śmietanki z czekoladą dodać cukier, ubić z rumem, połączyć z żelatyną, masę nałożyć do pojemniczków, schłodzić. Pół czekolady rozpuścić na pergaminie zrobić dekoracje, kiedy zastygną ozdobić nimi wyjęty z pojemników mus.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak