Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rosyjska okroszka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso gotowane dowolne 10 dkg
szynka wędzona 10 dkg
jajko 2 szt
ogórki 2 szt
musztarda 1 łyżeczka
śmietana 3/4 szklanki
koperek posiekany 1 łyżka
szczypiorek posiekany 1 łyżka
sól
pieprz
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: rosyjska okroszka

Mięso i wędzonkę kroimy w niewielkie paski,ogórki obieramy ze skóry i również kroimy w paski.Szczypiorek ucieramy z solą dodajemy do mięsa i ogórków ,dodajemy również koperek.Jajka gotujemy na twardo wyjmujemy żółtka i rozcieramy je z musztardą z połową śmietany i kwasem chlebowym ,dodajemy wszystkie składniki oraz drobno posiekane białka i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Zupę rozlewamy do bulionówek i dekorujemy łyżeczką ubitej śmietany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 19.11.2011 07:42
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak