Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sernik brzoskwiniowy na zimno

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

brzoskwinie w puszce 1 puszka
jajko 3 szt
rodzynki 5 dkg
cukier puder 1,5 szklanki
masło 2 łyżki
galaretka owocowa 1 opakowanie
Biszkopty 30 dkg
twaróg 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: sernik brzoskwiniowy na zimno

Galaretkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu.Masło ucieramy z cukrem i żółtkami,następnie dodajemy zmielony ser i ucieramy na gładką masę.Do masy serowej dodajemy połowę zimnej galaretki oraz pianę ubitą z białek i mieszamy.Brzoskwinie kroimy na mniejsze kawałki i wkładamy do masy serowej i mieszamy.Małą tortownicę wykładamy biszkoptami i przekładamy do niej masę serową wierzch dekorujemy rodzynkami i zalewamy pozostałą tężejącą galaretką.Wstawiamy do lodówki na 3 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 20.02.2012 21:03
pyszny
Kuchareczka2 04.02.2012 09:34
smakowity

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak