Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos po staropolsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biała kapusta 1 główka
marchewki 6
cebule 6
pomidory 6
pory 2
papryki zielone 2
seler naciowy 1 łodyga
cukier
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos po staropolsku

Warzywa umyć, obrać, posiekać, najlepiej na szatkownicy. Pomidory odstawić, pozostałe warzywa wymieszać w dużym rondlu, dodać nieco wody. Dusić pod przykryciem ana małym ogniu 40 minut. Pod koniec dodać pomidory, przyprawić, wlać wino.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak