Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź z rusztu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śledzie 6
musztarda 2 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat szczypta
masło 6 dag
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź z rusztu

Ryby sprawić, usunąć wnętrzności poprzez skrzela, zachowując ikrę i mlecze. Zrobić kilka poprzecznych nacięć po bokach śledzi, oprószyć je solą, odłożyć na 15 min. Utrzeć musztardę z papryką, ikrą i mleczem. Natrzeć nią ryby. Piec je na grillu, pędzlując co pewien czas roztopionym masłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak