Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasztaniaki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasztany jadalne 50 dag
cukier 25 dag
rum 3 łyżki
laska wanilii
migdały 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kasztaniaki

Migdały sparzyć, obrać, drobno posiekać lub zemleć. Kasztany ponacinać po wypukłej stronie, wrzucić do gorącej wody, gotować 10 min. Obrać, dopóki gorące. Przetrzeć przez sito. Dodać cukier, rum i startą wanilię. Smażyć, stale mieszając, aż masa zgęstnieje. PO ostygnięciu formować kulki wielkości kasztanów. Obtoczyć w zmielonych migdałach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 01.09.2011 23:52
może być smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak